Pronašli smo starinski recept za preukusne medenjake

Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Ako volite medenjake, pogotovo sada kad nam je stigla blagdanska sezona, onda imamo sjajnu vijest za vas. Na Miss7 smo pronašli originalni recept za prave medenjake kakve su pravile naše bake. Evo što će vam sve za ovaj recept trebati i kako se pripremaju!
Vidi originalni članak

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 35 dag oštrog brašna
  • ¼ vrećice praška za pecivo
  • 15 dag maslaca
  • 20 dag šećera
  • 2 jaja
  • 2 žlice ruma
  • 10 dag oraha ili badema
  • žličica cimeta
  • 2 – 3 žlice meda
  • muškatni oraščić
  • korica limuna
  • bjelanjak za premazivanje

Kako ih pripremiti?

Prašak za pecivo ravnomjerno umiješajte u brašno pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite.

Dodajte šećer, jaja, rum, mljevene orahe, cimet, med, ribani muškatni oraščić, naribanu koricu limuna i sve dobro izradite.

Tijesto mora stajati na hladnom mjestu najmanje 2 sata, a zatim oblikujte veće valjke koje ćete potom izrezati na jednake komade i oblikovati u kuglice veličine oraha. Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni pleh. 

Svaku kuglicu malo spljoštite, premažite bjelanjkom i ukrasite polovicom badema ili oraha. Pecite na temperaturi od 180 do 200 stupnjeva oko 15 minuta i uživajte u prefinim medenjacima čim se malo ohlade!

Originalni recept: Miss7

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr