Rap School pobjednik je 16-godišnji Zagrepčan Hale!

Stotinu prijava, 18 kandidata u natjecanju, više od 1,5 milijun pregleda, a samo jedan pobjednik; Rap School je dobio novog 'kralja', to je 16-godišnji Zagrepčanin Fran koji je odnio titulu pobjednika
Vidi originalni članak

Nakon više od stotinu prijava, preskočenih milijun i pol pregleda na nekoliko platformi i 18 kandidata na početku, JoomBoosov Rap School show i u trećoj je sezoni dobio samo jednog kralja repa.

Ovoga puta, nakon spektakularnog superfinalnog eventa, pobjednikom je proglašen 16-godišnji Zagrepčanin, Fran Halužan Hale, koji je pokazao dovoljno hrabrosti, taman drskosti i dovoljno veliku želju da postane nova nada na hip hop sceni u Hrvatskoj. Fran je osvojio nagrade vrijedne čak 150 tisuća kuna, a nakon pobjede od uzbuđenja i sreće nije mogao sabrati misli. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

"Naravno da sam se prijavio na ovaj show s namjerom da pobijedim, ali sada kad se to zaista i dogodilo... Naravno da je ovo totalna ludnica. Najviše su me u tom trenutku razveselili moji frendovi koji su odmah izletjeli na pozornicu čim su mene proglasili pobjednikom", vidno uzbuđen govori nam Hale netom nakon proglašenja i najavio da tek sad nema stajanja i da u nove reperske pobjede kreće odmah. Drago mu je, također, što je publika svojim glasovima odabrala baš njega i, bez lažne skromnosti, kaže da su u njemu itekako imali što prepoznati.

"Mislim da je publika u meni prepoznala, naravno, moje reperske vještine, ali i tu neku karizmu koju smatram da imam. I mislim da su osjetili da im ja itekako imam što donijeti u budućnosti kad je glazba u pitanju", kaže ovaj marljivi 16-godišnjak, kojega hvale svi članovi žirija u ovogodišnjoj sezoni showa. Hiljson Mandela, Marin Ivanović Stoka i Fil Tilen nam kažu kako je do samoga kraja natjecanje bilo napeto, ali su sretni da je na kraju na tronu baš Hale.

"Iako je do samoga kraja bilo napeto i nitko ovdje nije imao pojma tko bi zapravo mogao pobijediti, čini mi se da je Fran, baš kao i nas, i publiku osvojio talenom, šarmom i nevjerojatnim samopouzdanjem", objašnjava Fil Tilen. Hiljson smatra nešto vrlo slično, dok Stoka njega nije vidio na tronu, ali smatra da itekako ima što pokazati.

"Iako sam nekoga drugoga vidio kao pobjednika, smatram da je Hale čista pozitiva i smatram da će moći mnogo toga dati mladoj publici koja ga prati. U njemu vidim novog LayZja", zaključio je Stoka te dodao kako ga ne vidi samo kao glazbenika, već i kao novu zvijezdu u svijetu content kreatora. A vide li se jednoga dana kao njegovi mentori ili čak vide neku glazbenu suradnju s mladim reperom? Svi u glas nam odgovaraju: 'Zašto ne!'

Frana nakon pobjede čeka mnogo rada, snimanje pjesama i glazbenih spotova u originalnoj produkciji 24sata i JoomBoosa te mnogo zadataka na kojima će se i dalje morati dokazivati, ponajviše, publici i sam sebi. Ali na to je spreman.

"Već vam sada mogu najaviti da vas uskoro očekuje jedan brutalan spot za jednu još brutalniju pjesmu, i jedno i drugo već imam u glavi", najavio je Hale entuzijastično. Sada nam još samo preostaje vidjeti koliko će toga i koliko brzo ostvariti i kako će svoj talent prenijeti na domaću, ali i regionalnu, hip hop scenu, kojoj nedostaje baš ovoliko šarma, mladosti i svježine koliko joj Fran može pružiti. 

Sve dosad objavljene epizode Rap Schoola, u kojima su kandidati, osim o repanju, učili i o autorskim pravima u glazbi, važnosti kreativnosti i originalnosti u stvaranju glazbe te svim onim lekcijama koje mladi glazbenici moraju čuti već na početku karijere kako bi ih mogli primijeniti u budućnosti, pogledajte na svim JoomBoos kanalima te na 24sata Oriđiđi Videoteci.

Posjeti joomboos.24sata.hr