Prvi 367 pregleda 24. prosinca 2021.

Rap School pobjednik je 16-godišnji Zagrepčan Hale!

Stotinu prijava, 18 kandidata u natjecanju, više od 1,5 milijun pregleda, a samo jedan pobjednik; Rap School je dobio novog 'kralja', to je 16-godišnji Zagrepčanin Fran koji je odnio titulu pobjednika

Nakon više od stotinu prijava, preskočenih milijun i pol pregleda na nekoliko platformi i 18 kandidata na početku, JoomBoosov Rap School show i u trećoj je sezoni dobio samo jednog kralja repa.

Ovoga puta, nakon spektakularnog superfinalnog eventa, pobjednikom je proglašen 16-godišnji Zagrepčanin, Fran Halužan Hale, koji je pokazao dovoljno hrabrosti, taman drskosti i dovoljno veliku želju da postane nova nada na hip hop sceni u Hrvatskoj. Fran je osvojio nagrade vrijedne čak 150 tisuća kuna, a nakon pobjede od uzbuđenja i sreće nije mogao sabrati misli. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

"Naravno da sam se prijavio na ovaj show s namjerom da pobijedim, ali sada kad se to zaista i dogodilo... Naravno da je ovo totalna ludnica. Najviše su me u tom trenutku razveselili moji frendovi koji su odmah izletjeli na pozornicu čim su mene proglasili pobjednikom", vidno uzbuđen govori nam Hale netom nakon proglašenja i najavio da tek sad nema stajanja i da u nove reperske pobjede kreće odmah. Drago mu je, također, što je publika svojim glasovima odabrala baš njega i, bez lažne skromnosti, kaže da su u njemu itekako imali što prepoznati.

 | Autor:

"Mislim da je publika u meni prepoznala, naravno, moje reperske vještine, ali i tu neku karizmu koju smatram da imam. I mislim da su osjetili da im ja itekako imam što donijeti u budućnosti kad je glazba u pitanju", kaže ovaj marljivi 16-godišnjak, kojega hvale svi članovi žirija u ovogodišnjoj sezoni showa. Hiljson Mandela, Marin Ivanović Stoka i Fil Tilen nam kažu kako je do samoga kraja natjecanje bilo napeto, ali su sretni da je na kraju na tronu baš Hale.

 | Autor:

"Iako je do samoga kraja bilo napeto i nitko ovdje nije imao pojma tko bi zapravo mogao pobijediti, čini mi se da je Fran, baš kao i nas, i publiku osvojio talenom, šarmom i nevjerojatnim samopouzdanjem", objašnjava Fil Tilen. Hiljson smatra nešto vrlo slično, dok Stoka njega nije vidio na tronu, ali smatra da itekako ima što pokazati.

 | Autor:

"Iako sam nekoga drugoga vidio kao pobjednika, smatram da je Hale čista pozitiva i smatram da će moći mnogo toga dati mladoj publici koja ga prati. U njemu vidim novog LayZja", zaključio je Stoka te dodao kako ga ne vidi samo kao glazbenika, već i kao novu zvijezdu u svijetu content kreatora. A vide li se jednoga dana kao njegovi mentori ili čak vide neku glazbenu suradnju s mladim reperom? Svi u glas nam odgovaraju: 'Zašto ne!'

Frana nakon pobjede čeka mnogo rada, snimanje pjesama i glazbenih spotova u originalnoj produkciji 24sata i JoomBoosa te mnogo zadataka na kojima će se i dalje morati dokazivati, ponajviše, publici i sam sebi. Ali na to je spreman.

 | Autor:

"Već vam sada mogu najaviti da vas uskoro očekuje jedan brutalan spot za jednu još brutalniju pjesmu, i jedno i drugo već imam u glavi", najavio je Hale entuzijastično. Sada nam još samo preostaje vidjeti koliko će toga i koliko brzo ostvariti i kako će svoj talent prenijeti na domaću, ali i regionalnu, hip hop scenu, kojoj nedostaje baš ovoliko šarma, mladosti i svježine koliko joj Fran može pružiti. 

 | Autor:

Sve dosad objavljene epizode Rap Schoola, u kojima su kandidati, osim o repanju, učili i o autorskim pravima u glazbi, važnosti kreativnosti i originalnosti u stvaranju glazbe te svim onim lekcijama koje mladi glazbenici moraju čuti već na početku karijere kako bi ih mogli primijeniti u budućnosti, pogledajte na svim JoomBoos kanalima te na 24sata Oriđiđi Videoteci.

 | Autor:

Tvoja reakcija?