Recept slavnog chefa: Hladna juha od avokada

Spices in My DNA/Pinterest
Donosimo vam recept slavnog kuhara Steve Karapandže za ovu odličnu ljetnu juhu. Recept će vas sigurno oduševiti, a možete ga pronaći u njegovoj kuharici "Kreativna kuhinja"
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • avokado 2 kom
  • krastavac 2 kom
  • limun 0,50 kom
  • povrtni temeljac 400 ml
  • kiselo vrhnje 200 ml
  • worcestershire umak 1 žlica
  • rajčica 1 kom
  • listići svježeg bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

POSTUPAK

  1. Provjeri jesu li krastavci gorki tako da ih zarežeš kod peteljke i kušaš komadić, piše miss7
  2. Oguli krastavce, prereži ih po dužini, odstrani koštice i nareži ih na komade.
  3. Sok od ½ limuna pomiješaj s povrtnim temeljcem i zajedno s narezanim krastavcima miksaj u blenderu dok ne dobiješ glatku smjesu.
  4. Avokado prereži napola, odstrani košticu, oguli ga i nareži na kockice.
  5. Dodaj ga smiksanim krastavcima, dodaj kiselo vrhnje, worcester umak, posoli i popapri.
  6. Sve zajedno smiksaj u blenderu ili štapnim mikserom. Kušaj i po potrebi dodaj još limunova soka.
  7. Ostavi u hladnjaku do posluživanja.
  8. Ohlađenu juhu ukrasi kockicama čistog mesa oguljene rajčice (concassé) i nasjeckanim listićima bosiljka.
  9. Začini svježe mljevenim paprom.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr