Donosimo vam recept slavnog kuhara Steve Karapandže za ovu odličnu ljetnu juhu. Recept će vas sigurno oduševiti, a možete ga pronaći u njegovoj kuharici "Kreativna kuhinja"
SASTOJCI
- avokado 2 kom
- krastavac 2 kom
- limun 0,50 kom
- povrtni temeljac 400 ml
- kiselo vrhnje 200 ml
- worcestershire umak 1 žlica
- rajčica 1 kom
- listići svježeg bosiljka
- sol
- svježe mljeveni crni papar
POSTUPAK
- Provjeri jesu li krastavci gorki tako da ih zarežeš kod peteljke i kušaš komadić, piše miss7.
- Oguli krastavce, prereži ih po dužini, odstrani koštice i nareži ih na komade.
- Sok od ½ limuna pomiješaj s povrtnim temeljcem i zajedno s narezanim krastavcima miksaj u blenderu dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Avokado prereži napola, odstrani košticu, oguli ga i nareži na kockice.
- Dodaj ga smiksanim krastavcima, dodaj kiselo vrhnje, worcester umak, posoli i popapri.
- Sve zajedno smiksaj u blenderu ili štapnim mikserom. Kušaj i po potrebi dodaj još limunova soka.
- Ostavi u hladnjaku do posluživanja.
- Ohlađenu juhu ukrasi kockicama čistog mesa oguljene rajčice (concassé) i nasjeckanim listićima bosiljka.
- Začini svježe mljevenim paprom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.