Recept za kiflice koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima

coolinarika/canva
Ove slasne kiflice će vas oduševiti na prvi griz
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 310 ml toplog mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 50 g omekšalog maslaca
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 jaje za premazivanje
  • Sjemenke po želji za posip

Priprema:

U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati. Ostavi 30 minuta da se diže na toplom.

Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik. Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba. Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani. 

Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje. Pokrij krpom i pusti da se diže još 30 - 40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče.

Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25 - 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Dodatno - ako želiš da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažit rastopljenim maslacem.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr