Recept za kiflice koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 310 ml toplog mlijeka
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 50 g omekšalog maslaca
- 7 g suhog kvasca
- 1 jaje za premazivanje
- Sjemenke po želji za posip
Priprema:
U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati. Ostavi 30 minuta da se diže na toplom.
Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik. Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba. Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani.
Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje. Pokrij krpom i pusti da se diže još 30 - 40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče.
Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25 - 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
Dodatno - ako želiš da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažit rastopljenim maslacem.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.