Ove slasne kiflice će vas oduševiti na prvi griz
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 310 ml toplog mlijeka
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 50 g omekšalog maslaca
- 7 g suhog kvasca
- 1 jaje za premazivanje
- Sjemenke po želji za posip
Priprema:
U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati. Ostavi 30 minuta da se diže na toplom.
Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik. Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba. Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani.
Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje. Pokrij krpom i pusti da se diže još 30 - 40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče.
Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25 - 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
Dodatno - ako želiš da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažit rastopljenim maslacem.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.