Recept za pizzu kojoj nitko ne može odoljeti

canva
Savršen recept za pizzu, vjerojatno, ne postoji, ali ovaj je na dobrom tragu. Ako slijedite sve korake, uživat ćete u ukusnom obroku čije sastojke vjerojatno već svi imate kod kuće.
Vidi originalni članak

Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli jesti pizzu, ona je omiljeno jelo tisućama ljudi diljem svijeta, a može je se jesti za doručak, ručak i večeru. Na stranici Tasty pronašli smo recept koji bi vam se mogao svidjeti. Pripremite je i uživajte!

Sastojci:

Tijesto:

875 grama brašna

4 čajne žlice soli

1/2 čajne žlice suhog kvasca

750 ml vode sobne temperature

4 čajne žlice kukuruznog brašna ili semoline za koru pizze

Brašno po potrebi za izradu tijesta

Umak:

170 grama paste od rajčice

240 ml tople vode

2 čajne žlice vinskog octa

2 čajne žlice javorovog sirupa

1 čajna žlica soli

1/2 čajne žlice papra

3 češnje nasjeckanog češnjaka

1/2 čajne žlice suhog origana

1/2 čajne žlice suhog bosiljka

1/2 čajne žlice suhog mažurana

1/4 čajne žlice kajenskog papra

Priprema:

  • U velikoj posudi pomiješajte suhe sastojke.
  • Napravite udubljenje u sredini brašna pa dodajte nekoliko žlica vode. Miješajte drvenom kuhačom, postupno dodajući sve više vode dok se tijesto ne počne spajati. Možda će vam trebati žlica više, ovisno o gustoći tijesta koje nastane.
  • Rukama provjerite je li tijesto kompatibilno, ali pazite da ga ne premijesite.
  • Tijesto prekrijte plastičnom folijom pa ostavite na sobnoj temperaturi preko noći ili minimalno 12 sati, sve dok se tijesto ne udvostruči.
  • Umak napravite spajanjem paste od rajčice, vode, octa, javorovog sirupa, soli, papra, češnjaka, origana, bosiljka, mažurana i kajenskog papra u posebnoj posudi. Ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena prije konzerviranja ili stavljanja u staklenke. Na dva tjedna spremite umak u hladnjak.
  • Jednom kad se tijesto digne, prebacite ga na čistu pobrašnjenu površinu  i formirajte kuglu. Tijesto podijelite na šest jednakih dijelova i oblikujte loptice od tijesta tako da kutove preklopite unutra.
  • Kugle stavite na pobrašnjenu posudu za pečenje, prekrijte vlažnom krpom i ostavite da stoji pola sata do sat vremena.
  • Uključite pećnicu na 260 stupnjeva. Svaku lopticu oblikujte u pizzu s koricama uz rubove.
  • Stavite pizzu u posudu posipanu semolinom ili kukuruznim brašnom kako biste spriječili lijepljenje. Na pizzu stavite umak i dodatke po ukusu.
  • Pizzu stavite u pećnicu, pecite devet minuta i pazite da vam ne zagori. 
  • Nakon što je pizza pečena, izvadite je i pustite da se ohladi 5-10 minuta.
  • Uživajte u ukusnom jelu!
Posjeti joomboos.24sata.hr