Prvi 1502 pregleda 09. svibnja 2023.

Recept za pizzu kojoj nitko ne može odoljeti

canva

Savršen recept za pizzu, vjerojatno, ne postoji, ali ovaj je na dobrom tragu. Ako slijedite sve korake, uživat ćete u ukusnom obroku čije sastojke vjerojatno već svi imate kod kuće.

Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli jesti pizzu, ona je omiljeno jelo tisućama ljudi diljem svijeta, a može je se jesti za doručak, ručak i večeru. Na stranici Tasty pronašli smo recept koji bi vam se mogao svidjeti. Pripremite je i uživajte!

Sastojci:

Tijesto:

875 grama brašna

4 čajne žlice soli

1/2 čajne žlice suhog kvasca

750 ml vode sobne temperature

4 čajne žlice kukuruznog brašna ili semoline za koru pizze

Brašno po potrebi za izradu tijesta

Umak:

170 grama paste od rajčice

240 ml tople vode

2 čajne žlice vinskog octa

2 čajne žlice javorovog sirupa

1 čajna žlica soli

1/2 čajne žlice papra

3 češnje nasjeckanog češnjaka

1/2 čajne žlice suhog origana

1/2 čajne žlice suhog bosiljka

1/2 čajne žlice suhog mažurana

1/4 čajne žlice kajenskog papra

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

  • U velikoj posudi pomiješajte suhe sastojke.
  • Napravite udubljenje u sredini brašna pa dodajte nekoliko žlica vode. Miješajte drvenom kuhačom, postupno dodajući sve više vode dok se tijesto ne počne spajati. Možda će vam trebati žlica više, ovisno o gustoći tijesta koje nastane.
  • Rukama provjerite je li tijesto kompatibilno, ali pazite da ga ne premijesite.
  • Tijesto prekrijte plastičnom folijom pa ostavite na sobnoj temperaturi preko noći ili minimalno 12 sati, sve dok se tijesto ne udvostruči.
  • Umak napravite spajanjem paste od rajčice, vode, octa, javorovog sirupa, soli, papra, češnjaka, origana, bosiljka, mažurana i kajenskog papra u posebnoj posudi. Ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena prije konzerviranja ili stavljanja u staklenke. Na dva tjedna spremite umak u hladnjak.
  • Jednom kad se tijesto digne, prebacite ga na čistu pobrašnjenu površinu  i formirajte kuglu. Tijesto podijelite na šest jednakih dijelova i oblikujte loptice od tijesta tako da kutove preklopite unutra.
  • Kugle stavite na pobrašnjenu posudu za pečenje, prekrijte vlažnom krpom i ostavite da stoji pola sata do sat vremena.
  • Uključite pećnicu na 260 stupnjeva. Svaku lopticu oblikujte u pizzu s koricama uz rubove.
  • Stavite pizzu u posudu posipanu semolinom ili kukuruznim brašnom kako biste spriječili lijepljenje. Na pizzu stavite umak i dodatke po ukusu.
  • Pizzu stavite u pećnicu, pecite devet minuta i pazite da vam ne zagori. 
  • Nakon što je pizza pečena, izvadite je i pustite da se ohladi 5-10 minuta.
  • Uživajte u ukusnom jelu!

Tvoja reakcija?