Recept za zagorsku juhu koja je puna okusa i mirisa

spar
Donosimo vam recept za ukusnu i bogatu juhu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g kuhane šunke
  • 100 g mesnate slanine
  • 200 g miješanih gljiva
  • 100 g mrkve
  • 200 g krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 0,5 l piva - lager
  • 0,03 l jabučnog octa
  • 200 g vrhnja mileram
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 žlice mljevene slatke crvene paprike
  • sol, papar

Priprema:

Sve krute sastojke narezati na kockice te ih odvojeno odložiti na stranu.

U posudi rastopiti mast te na njoj zažutiti luk. Kada je luk žut, dodati šunku i slaninu te ih prepržiti da zamiriše. Potom dodati mrkvu i gljive te lagano pirjati dok ne ishlapi sok od gljiva. Dodati krumpir i pirjati dok krumpir ne počne prianjati za posudu.

Posuti dvjema žlicama crvene paprike, dobro izmiješati i zaliti s pivom.

Pirjati 5-6 minuta i podliti s 2 l mlake vode. Juhu kuhati dok krumpir ne omekša te ju začiniti solju, paprom i jabučnim octom.

Pred sam kraj juhu legirati razrađenim mileramom i kuhati još desetak minuta na laganoj vatri. Juhu poslužiti u tanjure te ju posuti svježe sjeckanim peršinom.

Originalni recept možete pronaći na missgastro.

 

 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr