Donosimo vam recept za ukusnu i bogatu juhu
Sastojci:
- 200 g kuhane šunke
- 100 g mesnate slanine
- 200 g miješanih gljiva
- 100 g mrkve
- 200 g krumpira
- 100 g crvenog luka
- 0,5 l piva - lager
- 0,03 l jabučnog octa
- 200 g vrhnja mileram
- 2 žlice svinjske masti
- 2 žlice mljevene slatke crvene paprike
- sol, papar
Priprema:
Sve krute sastojke narezati na kockice te ih odvojeno odložiti na stranu.
U posudi rastopiti mast te na njoj zažutiti luk. Kada je luk žut, dodati šunku i slaninu te ih prepržiti da zamiriše. Potom dodati mrkvu i gljive te lagano pirjati dok ne ishlapi sok od gljiva. Dodati krumpir i pirjati dok krumpir ne počne prianjati za posudu.
Posuti dvjema žlicama crvene paprike, dobro izmiješati i zaliti s pivom.
Pirjati 5-6 minuta i podliti s 2 l mlake vode. Juhu kuhati dok krumpir ne omekša te ju začiniti solju, paprom i jabučnim octom.
Pred sam kraj juhu legirati razrađenim mileramom i kuhati još desetak minuta na laganoj vatri. Juhu poslužiti u tanjure te ju posuti svježe sjeckanim peršinom.
Originalni recept možete pronaći na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.