Rezanci od tikvica s đumbirom, sojom i kozicama
Svježina i hrskavost u jednoj zdjeli, gotova za 20 minuta – i to bez ijednog lonca! Savršeno za dane kad si na odmoru i želiš uživati, a ne kuhati
SASTOJCI
- sok od limete 1 žlica
- soja umak 1 žlica
- svježi đumbir 1 žlica
- češnjak 1 režanj
- mljevena slatka paprika 2 prstohvat
- maslinovo ulje 3 žlica
- kuhane kozice 450 g
- tikvice 680 g
- kikiriki 0,25 šalica
- listići mente 0,25 šalica
POSTUPAK
- U velikoj zdjeli pomiješaj sok od limete, sojin umak, naribani svježi đumbir i češnjak i prstohvat paprike. Umiješaj maslinovo ulje dok se sve ne poveže. Odvoji 1 žlicu u manju zdjelu, dodaj kozice i promiješaj. Pusti ih da odstoje 10 minuta, piše miss7.
- Tikvice nareži gulilicom za povrće u duge trake, izbjegavajući sjemenke. Stavi ih u zdjelu s preostalim umakom i promiješaj. Rasporedi tikvice u 4 zdjele, na vrh stavi kozice, pospi nasjeckanim neslanim kikirikijem i listićima mente. Prelij ostatkom umaka iz zdjele s kozicama i, po želji, dodaj još malo paprike.