Prvi 116 pregleda 14. kolovoza 2025.

Rezanci od tikvica s đumbirom, sojom i kozicama

bitesofberi Pinterest

Svježina i hrskavost u jednoj zdjeli, gotova za 20 minuta – i to bez ijednog lonca! Savršeno za dane kad si na odmoru i želiš uživati, a ne kuhati

SASTOJCI

  • sok od limete 1 žlica
  • soja umak 1 žlica
  • svježi đumbir 1 žlica
  • češnjak 1 režanj
  • mljevena slatka paprika 2 prstohvat
  • maslinovo ulje 3 žlica
  • kuhane kozice 450 g
  • tikvice 680 g
  • kikiriki 0,25 šalica
  • listići mente 0,25 šalica

 | Autor: evolvingtable Pinterest evolvingtable Pinterest

POSTUPAK

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj sok od limete, sojin umak, naribani svježi đumbir i češnjak i prstohvat paprike. Umiješaj maslinovo ulje dok se sve ne poveže. Odvoji 1 žlicu u manju zdjelu, dodaj kozice i promiješaj. Pusti ih da odstoje 10 minuta, piše miss7
  2. Tikvice nareži gulilicom za povrće u duge trake, izbjegavajući sjemenke. Stavi ih u zdjelu s preostalim umakom i promiješaj. Rasporedi tikvice u 4 zdjele, na vrh stavi kozice, pospi nasjeckanim neslanim kikirikijem i listićima mente. Prelij ostatkom umaka iz zdjele s kozicama i, po želji, dodaj još malo paprike.
     

Tvoja reakcija?