Rolada s kokosom: Brzi ljetni desert!
Za ovu roladu s kokosom dovoljno je da izdvojite samo sat vremena u danu, a rezultat je izvrstan desert! Ona je nadjevena kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom, a prije posluživanja ju je potrebno ostaviti barem pola sata u frižideru
SASTOJCI
- jaje 4 kom
- tamna čokolada 200 g
- maslac 200 g
- šećer 130 g
- glatko brašno 130 g
- prašak za pecivo 1 kom
- linolada kokos 250 g
- mascarpone 3 žlica
- kokosovo brašno
POSTUPAK
- Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi, piše miss7.
- Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
- Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit! Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu.
- Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
- Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm.
- Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.
- Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
- Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.