Prvi 2900 pregleda 22. srpnja 2025.

Rolada s kokosom: Brzi ljetni desert!

NEŠTO SLATKO BY KATARINA/Screenshot

Za ovu roladu s kokosom dovoljno je da izdvojite samo sat vremena u danu, a rezultat je izvrstan desert! Ona je nadjevena kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom, a prije posluživanja ju je potrebno ostaviti barem pola sata u frižideru

SASTOJCI

  • jaje 4 kom
  • tamna čokolada 200 g
  • maslac 200 g
  • šećer 130 g
  • glatko brašno 130 g
  • prašak za pecivo 1 kom
  • linolada kokos 250 g
  • mascarpone 3 žlica
  • kokosovo brašno

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi, piše miss7.
  2. Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
  3. Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit! Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu.
  4. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
  5. Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm.
  6. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.
  7. Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
  8. Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.


 

Tvoja reakcija?