Rolice s jabukama i orasima idealne za jesenske dane

canva
Kombinacija okusa jabuka, oraha i tijesta jesenske će vam dane učiniti vedrijima i ljepšima. Pripremite ovaj jednostavni desert za sebe i svoje najmilije te uživajte u božanstvenom okusu. U slast!
Vidi originalni članak

Sastojci - za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 200-250 ml mlijeka
  • 1 jaje (M)
  • 30 g maslaca

Sastojci - za nadjev:

  • 3 jabuke
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 70 g nasjeckanih oraha

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Trebat će vam otprilike 10 minuta.
  2. Premjestite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte je krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena. Potom premijesite tijesto pa ga pustite da se diže još pola sata.
  3. Za to vrijeme ogulite jabuke i narežite ih na male kockice.
  4. Jabuke pomiješajte sa šećerom, cimetom i vanilijom pa ih držite na laganoj vatri otprilike 15 minuta. Povremeno promiješajte i pripazite da ne izgore. Maknite jabuke s vatre kada omekšaju i kad se nadjev malo zgusne pa umiješajte nasjeckane orahe.
  5. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik (20 x 40 cm). Premažite tijesto trećinom pripremljenog nadjeva i zarolajte ga.
  6. Razrežite na 12 podjednakih rolica i naslažite u namašćenu posudu za pečenje. Pokrijte i pustite da odstoje još pola sata.
  7. Prije pečenja po vrhu rasporedite još trećinu nadjeva.
  8. Pecite rolice otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćete da su gotove kad poprime zlatnu boju.
  9. Premažite preostalom trećinom nadjeva i poslužite!

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr