Kombinacija okusa jabuka, oraha i tijesta jesenske će vam dane učiniti vedrijima i ljepšima. Pripremite ovaj jednostavni desert za sebe i svoje najmilije te uživajte u božanstvenom okusu. U slast!
Sastojci - za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 žličica soli
- 200-250 ml mlijeka
- 1 jaje (M)
- 30 g maslaca
Sastojci - za nadjev:
- 3 jabuke
- 200 g smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 70 g nasjeckanih oraha
Postupak:
- Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Trebat će vam otprilike 10 minuta.
- Premjestite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte je krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena. Potom premijesite tijesto pa ga pustite da se diže još pola sata.
- Za to vrijeme ogulite jabuke i narežite ih na male kockice.
- Jabuke pomiješajte sa šećerom, cimetom i vanilijom pa ih držite na laganoj vatri otprilike 15 minuta. Povremeno promiješajte i pripazite da ne izgore. Maknite jabuke s vatre kada omekšaju i kad se nadjev malo zgusne pa umiješajte nasjeckane orahe.
- Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik (20 x 40 cm). Premažite tijesto trećinom pripremljenog nadjeva i zarolajte ga.
- Razrežite na 12 podjednakih rolica i naslažite u namašćenu posudu za pečenje. Pokrijte i pustite da odstoje još pola sata.
- Prije pečenja po vrhu rasporedite još trećinu nadjeva.
- Pecite rolice otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćete da su gotove kad poprime zlatnu boju.
- Premažite preostalom trećinom nadjeva i poslužite!
Originalni recept pronađite na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.