Samo 3 sastojka su potrebna za ovu inačicu cheesecakea
Sastojci:
- 6 jaja
- 230 g krem sira
- 250 g bijele čokolade
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a dno okruglog kalupa obloži papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima. Centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi.
Rastopljenu bijelu čokoladu prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore čvrsti vrhovi. U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavi okrugli kalup u lim za pečenje i dodaj u njega vruću vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu. Peci cheesecake 40-45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji (voće, voćni sirup ili džem, čokoladni umak, kremu od limuna...)
Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu missgastro.