Ovaj japanski cheesecake se pravi sa samo tri sastojka
Sastojci:
- 6 jaja
- 230 g krem sira
- 250 g bijele čokolade
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a dno okruglog kalupa obloži papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima. Centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi.
Rastopljenu bijelu čokoladu prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore čvrsti vrhovi. U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavi okrugli kalup u lim za pečenje i dodaj u njega vruću vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu. Peci cheesecake 40-45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji (voće, voćni sirup ili džem, čokoladni umak, kremu od limuna...)
Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.