Samo dva sastojka ti trebaju za domaće zagorske mlince!

little.bit_of.everything/anastasijanoktic/instagram
U mnogim dijelovima Hrvatske se za Uskrs, osim vječnih klasika poput šunkice, jaja i francuske salate, jedu picek i mlinci. Mi imamo recept za domaće zagorske mlince za koje će vam trebati samo dva sastojka, malo vremena i dobre volje. Evo što vam treba i kako ih pripremate
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:

  • 600 grama glatkog brašna
  • 300 ml mlake vode

Kako ih pripremiti?

  1. Drvenom kuhačom ugrubo umijesite tijesto dok se ne sjedine sva voda i brašno, a potom rukama mijesite 10-ak minuta dok ne dobijete sjajnu i kompaktnu kuglu. Tijesto ostavite da odmori, pokriveno plastičnom folijom, barem sat vremena
  2. Odmoreno tijesto podijelite na četiri jednaka dijela i oblikujte kugle. Na plahti koju ste posuli oštrim brašnom razvaljajte valjkom jednu po jednu kuglu na debljinu od otprilike dva mm.
  3. Razvaljane mlince pecite na peći na drva, jako ugrijanoj tavi ili naopako okrenutom limenom plehu u pećnici na 250 °C tako da ih povremeno okrenete sve dok lagano ne posmeđe.
  4. Mlince možete jesti i sirove uz neki namaz od sira i češnjaka, ili ih pripremiti klasično - 'pofuriti' vrelom, slanom vodom, pa preliti masnoćom od pečene patke, piceka, purice i poslužiti kao prilog

Originalni recept imate na Miss7 Gastro!

Posjeti joomboos.24sata.hr