Samo pola sata vam je potrebno za ove kremšnite
Ove prefine lažne kremšnite se spremaju za svega pola sata
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 praška za puding od vanilije
- 4 žlice brašna
- 1,4 l mlijeka
- Lisnato tijesto
- 3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksaj sa 150 g šećera i dodaj puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka. Dobro izmiksaj i zakuhaj u 1 litru kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
Od bjelanjaka i 50 g šećera istuci čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješaj u vruću kremu.
Lisnato tijesto tanko razvaljaj, izbodi vilicom i ispeci ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju).
Gotovo lisnato tijesto prepolovi i namaži kremom, a drugu polovicu prethodno izreži na kockice i posloži ih po kremi.
Uživaj!
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro.