Samostalno ili kao prilog: Salata od rajčica i kruha!

canva
Niste još dosad probali spojiti ukusan kruh i domaće, sočne rajčice u salatu? Vrijeme je! Evo recepta za popularnu talijansku salatu Panzanella
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg rajčica
  • 2 žličice krupne, morske soli
  • 350 grama starog kruha
  • 150 ml maslinova ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice vinskog (ili drugog) octa
  • malo svježe mljevenog, crnog papra
  • 1 svežanj svježeg bosiljka
  • 1 pakiranje burrate

Priprema:

1. Narežite svježe rajčice i posolite ih krupnom soli. Ostavite ih da stoje u cjedilu oko 15-20 minuta, da puste višak vode.

2. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Stari kruh posložite na pleh za pečenje, na papir za pečenje i prelijte s 30 ml maslinova ulja. Zapecite desetak minuta da kruh postane hrskav.

3. U vodu, odnosno sok koji su rajčice pustile dodajte sitno nasjeckani češnjak i ocat pa ostatak maslinova ulja i dobro promiješajte pjenjačom. Možete po želji dodati još soli. 

4. Luk narežite na kolutove pa ga pomiješajte s rajčicama i kruhom. Sve prelijte pripremljenim dressingom i ostavite da svi sastojci upiju preljev. 

5. Prije posluživanja salatu dobro ohladite i poslužite iz burratu, pospite s malo papra i dodajte svježi bosiljak. Dobar tek!

Posjeti joomboos.24sata.hr