Niste još dosad probali spojiti ukusan kruh i domaće, sočne rajčice u salatu? Vrijeme je! Evo recepta za popularnu talijansku salatu Panzanella
Sastojci:
- 1 kg rajčica
- 2 žličice krupne, morske soli
- 350 grama starog kruha
- 150 ml maslinova ulja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice vinskog (ili drugog) octa
- malo svježe mljevenog, crnog papra
- 1 svežanj svježeg bosiljka
- 1 pakiranje burrate
Priprema:
1. Narežite svježe rajčice i posolite ih krupnom soli. Ostavite ih da stoje u cjedilu oko 15-20 minuta, da puste višak vode.
2. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Stari kruh posložite na pleh za pečenje, na papir za pečenje i prelijte s 30 ml maslinova ulja. Zapecite desetak minuta da kruh postane hrskav.
3. U vodu, odnosno sok koji su rajčice pustile dodajte sitno nasjeckani češnjak i ocat pa ostatak maslinova ulja i dobro promiješajte pjenjačom. Možete po želji dodati još soli.
4. Luk narežite na kolutove pa ga pomiješajte s rajčicama i kruhom. Sve prelijte pripremljenim dressingom i ostavite da svi sastojci upiju preljev.
5. Prije posluživanja salatu dobro ohladite i poslužite iz burratu, pospite s malo papra i dodajte svježi bosiljak. Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.