Šarena grah salata: Idealan prilog uz roštilj

Canva
Ova salata će odlično pasati uz ljetne roštilje koji su pred nama
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 komadić celera (60 g)
  • ½ mrkve (60 g)
  • 120 g radiča
  • 10 g svježeg bosiljka
  • 400 g graha iz konzerve 
  • 1 žlica nasjeckanog luka
  • 130 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 80 ml vinskog octa
  • 75 g parmezana (krupno naribanog) 
  • 100 g starog kruha

Priprema:

Oguli mrkvu i celer, a zatim ih zajedno s radičem nasjeckaj na sitne kockice. Sitno nasjeckaj listove bosiljka. Grah isperi i ocijedi te ga stavi u posudu s radičem, celerom, mrkvom, lukom i bosiljkom. Dodaj maslinovo ulje i ocat, začini salatu i ostavi ju da odstoji 2 sata na sobnoj temperaturi.

Zagrij pećnicu na 200° C. Kruh izreži na na kockice veličine 1 cm, stavi ih na pleh i prepeci u pećnici dok ne porumene.

Salatu podijeli na nekoliko tanjura, svaku porciju obilno pospi parmezanom i prepečenim komadićima kruha. 

Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr