Ova salata će odlično pasati uz ljetne roštilje koji su pred nama
Sastojci:
- 1 komadić celera (60 g)
- ½ mrkve (60 g)
- 120 g radiča
- 10 g svježeg bosiljka
- 400 g graha iz konzerve
- 1 žlica nasjeckanog luka
- 130 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 80 ml vinskog octa
- 75 g parmezana (krupno naribanog)
- 100 g starog kruha
Priprema:
Oguli mrkvu i celer, a zatim ih zajedno s radičem nasjeckaj na sitne kockice. Sitno nasjeckaj listove bosiljka. Grah isperi i ocijedi te ga stavi u posudu s radičem, celerom, mrkvom, lukom i bosiljkom. Dodaj maslinovo ulje i ocat, začini salatu i ostavi ju da odstoji 2 sata na sobnoj temperaturi.
Zagrij pećnicu na 200° C. Kruh izreži na na kockice veličine 1 cm, stavi ih na pleh i prepeci u pećnici dok ne porumene.
Salatu podijeli na nekoliko tanjura, svaku porciju obilno pospi parmezanom i prepečenim komadićima kruha.
Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.