Savršena limoncello torta za još slađi vikend

Ova mekana, sočna i osvježavajuća limoncello torta vikend će učiniti još ljepšim. U slast!
BISKVIT
SASTOJCI
- jaje 8 kom
- šećer 1 šalica
- mlijeko 65 ml
- rastopljeni maslac 65 ml
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- limunova korica 1 žličica
- oštro brašno 1,50 šalica
- prašak za pecivo 2 žličica
- sol 0,25 žličica
- limoncello 0,33 šalica
LIMONCELLO SIRUP
SASTOJCI
- voda 0,50 šalica
- šećer 0,25 šalica
- limoncello 0,33 šalica
FROSTING
SASTOJCI
- krem sir 450 g
- šećer u prahu 1 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- limoncello 1 žlica
- mascarpone 450 g
- slatko vrhnje 0,50 šalica
- limunova korica 1 žličica
- curd od limuna 0,50 šalica

POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Dno 2 jednaka okrugla kalupa za torte (promjera oko 23 cm) obloži papirom za pečenje. Ako imaš samo 1 kalup biskvit ćeš peći u 2 serije, piše miss7.
- Kreni s pripremom biskvita: razdvoji jaja - bjelanjke stavi u 1, a žumanjke u drugu zdjelu.
- Bjelanjke kreni miksati ručnim ili samostojećim mikserom na srednjoj brzini. Kada se dobro zapjeni, malo po malo dodaj 1/2 šalice šećera. Nastavi miksati jakom brzinom dok ne dobiješ čvrsti snijeg. Stavi sa strane.
- U drugoj zdjeli u žumanjke dodaj ostatak šećera, 1/2 šalice i dobro izmiksaj dok ne dobiješ blijedu, pjenastu smjesu.
- U trećoj, manjoj zdjeli pomiješaj mlijeko, rastopljeni maslac, ekstrakt vanilije i limunovu koricu. Stavi sa strane.
- Silikonskom špatulom lagano i pažljivo umiješaj snijeg od bjelanjaka u izmiksane žumanjke.
- Prosij brašno, prašak za pecivo i sol na smjesu od jaja i lagano umiješaj. Dodaj mješavinu rastopljenog maslaca, mlijeka, ekstrakta vanilije i limunove korice i također lagano i pažljivo umiješaj.
- Pola tijesta ulij u jedan, a pola u drugi kalup. Peci 20-25 minuta, odnosno dok biskvit ne dobije zlaćanu boju, a čačkalica zabodena u sredinu biskita ne izađe čista.
- Ohladi biskvite. Dok se biskviti hlade kreni s pripremom limoncello sirupa i frostinga.
- Za limoncello sirup zagrijavaj šećer i vodu u manjoj posudi dok se šećer potpuno nerastopi. Dodaj limoncello, promiješaj, makni s vatre i stavi sa strane da se ohladi.
- Izmiksaj krem sir i šećer u prahu, dodaj limunovu koricu, ekstrakt vanilije i limoncello. Ponovno sve izmiksaj.
- Dodaj mascarpone - izmiksaj sve skupa oko 30 sekundi.
- U drugoj zdjeli izmiksaj dobro ohlađeno slatko vrhnje u čvrst šlag. Uz pomoć silikonske špatule umiješaj šlag u kremu od sira.
- Počni slaganje torte: Svaki biskvit razreži na 2 dijela. i premaži limoncello sirupom.
- Svaki sloj biskvite premaži kremom i slaži biskvite jedan na drugi. Kad složiš tortu do kraja, premaži je cijelu frostingom te po vrhu pokapaj curdom od limuna.