Savršena salata od krastavaca i vrhnja!

Patrycja Jadach/Unsplash
Kiselo vrhnje i krastavci su klasik, no dodate li rotkvice, grčki jogurt, češnjak i kopar, salata dobije novu, još ukusniju dimenziju. Savršeno ide uz jela s grilla, pohano meso i guste povrtne umake.
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • krastavac 2 kom
  • rotkvice 1 svežanj
  • kiselo vrhnje 200 ml
  • grčki jogurt 2 žlica
  • kopar - svježi 1 žlica
  • češnjak 1 režanj
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

POSTUPAK

  1. Krastavce nasjeckaj na tanke ploške, ubaci ih u cijedilo, obilno soli i pusti da stoje oko 20 minuta, piše miss7.
  2. Nakon 20 minuta rukama istisni višak tekućine iz krastavaca.
  3. Krastavce prebacit u zdjelu i dodaj kiselo vrhnje te grčki jogurt.
  4. Dodajte sitno nasjeckani kopar te protisnuti češnjak. Posoli i popapri prema ukusu.
  5. Posluži dobro ohlađeno.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr