Savršeno za doručak: Slasni i mirisni vafli
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- sol
- 2 jaja
- 3 žlice šećer
- 260 ml mlijeka
- 60 g maslaca
- žličica arome vanilije
Priprema:
U manjem loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Ostavite ga po strani da se malo prohladi. Ako ćete koristiti ulje ovaj korak preskočite.
Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pjenjačom kratko izradite jaja i šećer. Dovoljno samo da se povežu. Dodajte aromu vanilije po želji.
Smjesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac. Dodajte polovinu količine mlijeka i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmiješajte pjenjačom. Dodajte preostalo mlijeko i ponovo sve izmiješajte pjenjačom.
Zagrijte aparat za vafle. Namastite ga uljem u spreju (možete i preskočiti ovaj korak). U aparat izlijte smjesu. Vafle pecite dok tijesto ne porumeni, oko dvije minute (ovisno o aparatu za vafle koji koristite).
Bitno je da vam vafli nakon pečenja budu mekani (pazite da ih ne prepečete). Vafle poslužite tople.