Sendvič sladoled s kokos keksima - idealan ljetni desert
Keksi s kokosom i sladoled od vanilije čine idealnu osvježavajuću ljetnu kombinaciju.
Sendvič sladoledi sve su popularniji desert u slastičarnama, a toliko su jednostavni da ih možete pripremiti i sami.
Sastojci:
- 150 g smeđeg šećera
- 115 g maslaca sobne temperature
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 130 g naribanog kokosa
- 160 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 1 l sladoleda od vanilije
Dodaci po želji:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 50 g kokosovog ulja
- ½ žličice cvjeta soli
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i ostavite sa strane.
- Za to vrijeme pripremite smjesu za kekse. U posudi pomiješajte smeđi šećer i maslac te dobro izradite mikserom oko pet minuta dok ne dobijete pjenastu smjesu. U smjesu dodajte jaja i ekstrakt vanilije te još jednom dobro pomiješajte.
- U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, ribani kokos, prašak za pecivo i sol. Smjesu promiješajte pjenjačom.
- Pomiješajte smjesu šećera i maslaca sa suhim sastojcima pomoću miksera dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Pomoću žlice na limu za pečenje oblikujte kulice jednake veličine i stavite ih u pećnicu da se peku oko 12 minuta.
- Dok se keksi peku iz zamrzivača izvadite sladoled kako bi se malo otopio i bio spreman za oblikovanje sendviča.
- Kada su keksi pečeni ostavite ih da se ohlade. Pola keksića okrenite tako da donja strana bude okrenuta prema gore.
- Vrijeme je za slaganje sendviča. Pomoću žlice za sladoled zagrabite po jednu kuglicu sladoleda i stavite ju na keksić okrenut donjom stranom prema gore. Poklopite ga drugim keksićem i prstima zagladite rubove sendviča.
- Kada su svi sendviči spremni stavite ih u zamrzivač da se ohlade, najbolje preko noći.
- Po želji sendviče umočite u otopljenu čokoladu. Čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem najprije otopite na pari i zatim polovicu sendviča umočite u čokoladu i odmah posipajte s malo cvijeta soli. Sendviče stavite u zamrzivač na par minuta i spremni su za uživanje.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.