Prvi 2211 pregleda 21. kolovoza 2023.

Sendvič sladoled s kokos keksima - idealan ljetni desert

canva

Keksi s kokosom i sladoled od vanilije čine idealnu osvježavajuću ljetnu kombinaciju.

Sendvič sladoledi sve su popularniji desert u slastičarnama, a toliko su jednostavni da ih možete pripremiti i sami.

Sastojci:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 115 g maslaca sobne temperature
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 130 g naribanog kokosa
  • 160 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 l sladoleda od vanilije

Dodaci po želji:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 g kokosovog ulja
  • ½ žličice cvjeta soli

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i ostavite sa strane.
  2. Za to vrijeme pripremite smjesu za kekse. U posudi pomiješajte smeđi šećer i maslac te dobro izradite mikserom oko pet minuta dok ne dobijete pjenastu smjesu. U smjesu dodajte jaja i ekstrakt vanilije te još jednom dobro pomiješajte.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, ribani kokos, prašak za pecivo i sol. Smjesu promiješajte pjenjačom.
  4. Pomiješajte smjesu šećera i maslaca sa suhim sastojcima pomoću miksera dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  5. Pomoću žlice na limu za pečenje oblikujte kulice jednake veličine i stavite ih u pećnicu da se peku oko 12 minuta.
  6. Dok se keksi peku iz zamrzivača izvadite sladoled kako bi se malo otopio i bio spreman za oblikovanje sendviča.
  7. Kada su keksi pečeni ostavite ih da se ohlade. Pola keksića okrenite tako da donja strana bude okrenuta prema gore.
  8. Vrijeme je za slaganje sendviča. Pomoću žlice za sladoled zagrabite po jednu kuglicu sladoleda i stavite ju na keksić okrenut donjom stranom prema gore. Poklopite ga drugim keksićem i prstima zagladite rubove sendviča.
  9. Kada su svi sendviči spremni stavite ih u zamrzivač da se ohlade, najbolje preko noći.
  10. Po želji sendviče umočite u otopljenu čokoladu. Čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem najprije otopite na pari i zatim polovicu sendviča umočite u čokoladu i odmah posipajte s malo cvijeta soli. Sendviče stavite u zamrzivač na par minuta i spremni su za uživanje.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?