Sezona laganih obroka je krenula: Rižoto s tikvicama
Donosimo vam recept za ukusni i brzi kremasti rižoto s tikvicama
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 žlice maslinovog ulja
- Pola glavice luka
- 1 režanj češnjaka
- Prstohvat soli
- 300 g arborio riže
- 600 ml povrtnog temeljca
- 60 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslaca
- Peršin
Priprema:
U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak. Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodaj rižu i začine te sve podlij sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i povremeno dolijevanje povrtnog temeljca.
Kada je riža kuhana al dente, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj.
Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.
Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro!