Prvi 11610 pregleda 13. lipnja 2024.

Sezona laganih obroka je krenula: Rižoto s tikvicama

Canva

Donosimo vam recept za ukusni i brzi kremasti rižoto s tikvicama

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Pola glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • Prstohvat soli
  • 300 g arborio riže
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • Peršin

Priprema:

U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak. Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko 5 minuta.

Potom dodaj rižu i začine te sve podlij sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i povremeno dolijevanje povrtnog temeljca.

Kada je riža kuhana al dente, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj. 

Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.

Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro!



 

Tvoja reakcija?