Slastica za subotu: Čokoladna torta bez brašna!

canva
Ovaj je desert zdravija verzija čokoladne torte, a u nju ne ide čak ni brašno! Evo što će vam sve trebati za pripremu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.

2. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke narezan maslac. Miješajte dok se ne rastopi.

3. Pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.

4. Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa.

5. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem ili kakaom po želji.

Uživajte! A za još ovakvih recepata posjetite portal Miss Zdrava.

Posjeti joomboos.24sata.hr