Slastica za subotu: Čokoladna torta bez brašna!
Sastojci:
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140 g maslaca
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
2. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke narezan maslac. Miješajte dok se ne rastopi.
3. Pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.
4. Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
5. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem ili kakaom po želji.
Uživajte! A za još ovakvih recepata posjetite portal Miss Zdrava.