Ovaj je desert zdravija verzija čokoladne torte, a u nju ne ide čak ni brašno! Evo što će vam sve trebati za pripremu
Sastojci:
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140 g maslaca
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
2. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke narezan maslac. Miješajte dok se ne rastopi.
3. Pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.
4. Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
5. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem ili kakaom po želji.
Uživajte! A za još ovakvih recepata posjetite portal Miss Zdrava.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.