Sočne mesne okruglice s ricottom i hrskavim posipom

Ovia Recipes/Pinterest
Mesne okruglice su jelo koje nikad ne izlazi iz mode, a u kombinaciji s ricottom postaju još bolje. Ova verzija s ricottom donosi novi sloj raskoši: sir u kombinaciji s mesom daje mekoću i prozračnost, pa polpete izlaze iz pećnice sočne i nježne
Vidi originalni članak

OKRUGLICE

SASTOJCI

  • puretina - mljevena 450 g
  • ricotta 0,50 šalica
  • parmezan 0,50 šalica
  • panko mrvice 0,50 šalica
  • češnjak u prahu 1 žličica
  • sol 1 žličica
  • talijanska mješavina začina 0,50 žličica
  • umak od rajčice 800 ml

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 200 °C. Pomiješaj sve sastojke za okruglice u jednoj zdjeli, piše miss7.
  2. Oblikuj 20-24 male okruglice i složi ih u namašćenu vatrostalnu posudu.
  3. Peci 20-25 minuta, dok izvana ne porumene.
  4. Prelij polpete umakom od rajčice i lagano promiješaj

POSIP

SASTOJCI

  • panko mrvice 0,25 šalica
  • parmezan 0,25 šalica
  • maslinovo ulje 2 žličica
  • svježi peršin

POSTUPAK

  1. Pomiješaj panko mrvice, parmezan, maslinovo ulje i nasjeckani peršin.
  2. Pospi mješavinu po mesnim okruglicama i vrati u pećnicu na 5-7 minuta.
  3. U zadnje 2-3 minute uključi grill opciju da posip postane zlatan i hrskav.
  4. Posluži uz zelenu salatu i topli kruh ili tjesteninu po izboru.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr