Mesne okruglice su jelo koje nikad ne izlazi iz mode, a u kombinaciji s ricottom postaju još bolje. Ova verzija s ricottom donosi novi sloj raskoši: sir u kombinaciji s mesom daje mekoću i prozračnost, pa polpete izlaze iz pećnice sočne i nježne
OKRUGLICE
SASTOJCI
- puretina - mljevena 450 g
- ricotta 0,50 šalica
- parmezan 0,50 šalica
- panko mrvice 0,50 šalica
- češnjak u prahu 1 žličica
- sol 1 žličica
- talijanska mješavina začina 0,50 žličica
- umak od rajčice 800 ml
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 200 °C. Pomiješaj sve sastojke za okruglice u jednoj zdjeli, piše miss7.
- Oblikuj 20-24 male okruglice i složi ih u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Peci 20-25 minuta, dok izvana ne porumene.
- Prelij polpete umakom od rajčice i lagano promiješaj
POSIP
SASTOJCI
- panko mrvice 0,25 šalica
- parmezan 0,25 šalica
- maslinovo ulje 2 žličica
- svježi peršin
POSTUPAK
- Pomiješaj panko mrvice, parmezan, maslinovo ulje i nasjeckani peršin.
- Pospi mješavinu po mesnim okruglicama i vrati u pećnicu na 5-7 minuta.
- U zadnje 2-3 minute uključi grill opciju da posip postane zlatan i hrskav.
- Posluži uz zelenu salatu i topli kruh ili tjesteninu po izboru.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.