Sočne prokulice: prilog koji će vas osvojiti na prvi griz!

Canva
Čak i ako niste ljubitelj prokulica, malog povrća prepunog dobrih nutrijenata, kad ih probate na ovaj način, sigurno će vam se svidjeti!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,5 kg prokulica
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 2 žličice soja sosa

Priprema:

Obloženi lim za pečenje stavi u pećnicu i zagrij ju na 200 stupnjeva.

Prokulice stavi u veliku posudu ili lonac, prelij ih maslinovim uljem, pospi solju i paprom i izmiješaj.

Izvadi vrući lim za pečenje iz pećnice. Ravnomjerno posloži prokulice na lim na način da je prerezana strana okrenuta prema dolje. Peci 15 minuta. Izvadi ih iz pećnice i promiješaj.

Vrati ih u pećnicu, Peci dok ne porumeni i ne omekšaju, još 12 do 15 minuta, ovisno o veličini prokulica.

U međuvremenu napravi preljev. Umuti ocat, med, senf i umak od soje u maloj posudi. Kad su prokulice pečene,  izvadi ih iz pećnice i prelij glazurom te ih dobro promiješaj da se sjedine.

Vrati lim za pečenje u isključenu pećnicu i pusti da odstoje dok ne upiju glazuru, oko dvije minute. Dobar tek!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr