Sočne prokulice: prilog koji će vas osvojiti na prvi griz!
Sastojci:
- 1,5 kg prokulica
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- 2 žličice soja sosa
Priprema:
Obloženi lim za pečenje stavi u pećnicu i zagrij ju na 200 stupnjeva.
Prokulice stavi u veliku posudu ili lonac, prelij ih maslinovim uljem, pospi solju i paprom i izmiješaj.
Izvadi vrući lim za pečenje iz pećnice. Ravnomjerno posloži prokulice na lim na način da je prerezana strana okrenuta prema dolje. Peci 15 minuta. Izvadi ih iz pećnice i promiješaj.
Vrati ih u pećnicu, Peci dok ne porumeni i ne omekšaju, još 12 do 15 minuta, ovisno o veličini prokulica.
U međuvremenu napravi preljev. Umuti ocat, med, senf i umak od soje u maloj posudi. Kad su prokulice pečene, izvadi ih iz pećnice i prelij glazurom te ih dobro promiješaj da se sjedine.
Vrati lim za pečenje u isključenu pećnicu i pusti da odstoje dok ne upiju glazuru, oko dvije minute. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.