Čak i ako niste ljubitelj prokulica, malog povrća prepunog dobrih nutrijenata, kad ih probate na ovaj način, sigurno će vam se svidjeti!
Sastojci:
- 1,5 kg prokulica
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- 2 žličice soja sosa
Priprema:
Obloženi lim za pečenje stavi u pećnicu i zagrij ju na 200 stupnjeva.
Prokulice stavi u veliku posudu ili lonac, prelij ih maslinovim uljem, pospi solju i paprom i izmiješaj.
Izvadi vrući lim za pečenje iz pećnice. Ravnomjerno posloži prokulice na lim na način da je prerezana strana okrenuta prema dolje. Peci 15 minuta. Izvadi ih iz pećnice i promiješaj.
Vrati ih u pećnicu, Peci dok ne porumeni i ne omekšaju, još 12 do 15 minuta, ovisno o veličini prokulica.
U međuvremenu napravi preljev. Umuti ocat, med, senf i umak od soje u maloj posudi. Kad su prokulice pečene, izvadi ih iz pećnice i prelij glazurom te ih dobro promiješaj da se sjedine.
Vrati lim za pečenje u isključenu pećnicu i pusti da odstoje dok ne upiju glazuru, oko dvije minute. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.