Sočni brownies od banane s hrskavim lješnjacima

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Banane koje su već prezrele ne moraju završiti u smoothieju – pretvorite ih u sočan kolač koji će nestati s tanjura u trenu. Dodatak prženih lješnjaka daje im posebnu aromu i finu hrskavost kojoj je teško odoljeti. Pripremite recept blogerice 50 shades of hunger te uživajte u okusu!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • tamna čokolada 200 g
  • maslac 125 g
  • brašno 100 g
  • prašak za pecivo 2 žličica
  • sol 1 prstohvat
  • jaje 6 kom
  • šećer 300 g
  • vanilin šećer 1 kom
  • banana 2 kom
  • lješnjaci 100 g

POSTUPAK

  1. Umuti jaja sa šećerom, otopi čokoladu i maslac, a zatim sjedini smjese. Ubaci suhe sastojke, zgnječene banane i tostirane i najseckane lješnjake, piše miss7.
  2. Namasti lim, izlij smjesu i peci u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta. Na dno pećnice stavi posudu s vodom kako bi browniesi bili sočni iznutra, a hrskavi izvana.
Posjeti joomboos.24sata.hr