Banane koje su već prezrele ne moraju završiti u smoothieju – pretvorite ih u sočan kolač koji će nestati s tanjura u trenu. Dodatak prženih lješnjaka daje im posebnu aromu i finu hrskavost kojoj je teško odoljeti. Pripremite recept blogerice 50 shades of hunger te uživajte u okusu!
SASTOJCI
- tamna čokolada 200 g
- maslac 125 g
- brašno 100 g
- prašak za pecivo 2 žličica
- sol 1 prstohvat
- jaje 6 kom
- šećer 300 g
- vanilin šećer 1 kom
- banana 2 kom
- lješnjaci 100 g
POSTUPAK
- Umuti jaja sa šećerom, otopi čokoladu i maslac, a zatim sjedini smjese. Ubaci suhe sastojke, zgnječene banane i tostirane i najseckane lješnjake, piše miss7.
- Namasti lim, izlij smjesu i peci u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta. Na dno pećnice stavi posudu s vodom kako bi browniesi bili sočni iznutra, a hrskavi izvana.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.