Splitske učenice mlatile se do krvi: "Ponesite pivo i gledajte!"

Šokantne snimke tučnjava učenika iz više splitskih škola posljednjih dana kruže društvenim mrežama. Ništa se nikada nije riješilo šakama, a ni sramotnim navijanjem.
Vidi originalni članak

Neka, neka! Ubit će je! Ludilo!, čuje se na sramotnoj snimci koja danima kruži po društvenim mrežama. Brutalna tučnjava dvije učenice u Splitu dok stotinu njihovih prijatelja gleda, snima mobitelima i uzbuđeno i strasno navijaju pokazuje koliko su stvari otišle predaleko.

Jedna je drugu udarila nogom u glavu, pa izmlatila šakama, a zašto? Zato što je novi poremećeni trend među splitskim učenicima - dogovoriti tučnjavu u lokalnom parku i ubit Boga u onom drugome. I onda glasno navijat "ubij je, ubij..."

Dok je masa glasno navijala, jedna je učenica nasrnula na drugu, ugurala ju je između auta i izmlatila do krvi. U jednom trenutku je zastala, podigla pogled prema okupljenoj bagri i nasmijala se i onda opet šaketala djevojku.

Nitko nije razdvajao djevojke u klinču, navijali su i snimali ih. Ovo je navodno samo jedna od najmanje 16 snimki dogovorenih tučnjava.

- Jedna od njih napisala je da ljudi dođu u Ličku ulicu, da je to dogovoreno i da će se njih dvije tući. Napisala je "lajkajte, zovite i druge, donesite pivo, ova druga dobit će batine" - Ovo je navodno poruka kojom se širila informacija po društvenim mrežama, slala SMS-om i pozivala sve da dođu na dogovorenu tučnjavu.

Oko podneva su u pratnji roditelja u policijsku postaju dovedene sudionice tučnjave koju je u ponedjeljak, na parkiralištu u Ličkoj ulici nedaleko zgrade Policijske uprave, snimalo nekoliko desetaka učenika. Naime, djevojke navodno ne idu u istu školu već su učenice Ekonomsko-birotehničke i Tehničke prometne škole u Splitu.

Navodno su se posvađale zbog dečka odnosno zbog lajkanja i komentiranja njegovih fotografija na Facebooku. 

Ovaj bolesni trend organizira se i gleda na Instagramu i YouTubeu. Ondje se objavljuju snimke, komentira se, lajka i dogovaraju druge tučnjave. Jedan od takvih profila koji je sada i ugašen, imao je više od 6.000 pratitelja, ali novi profili se otvaraju.

Nasilje i šake nikada ništa nisu riješile. U normalnom svijetu ovakvo ponašanje se ne tolerira. Ovakvo ponašanje se osuđuje i ismijava jer je jadno. Jer su takvi nasilnici iskompleksirani i nisu cool. Osim što ovakvim ponašanjem pokazuju svoj odgoj, oni riskiraju i to da na duši imaju nečije oko koje mogu izbiti, ruku, bubreg... 

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  
 

Posjeti joomboos.24sata.hr