Sprema se u tren oka: Frittata s povrćem i sirom
Ova brza frittata je idealna opcija za dane kad vam se ne da dugo biti u kuhinji
Sastojci:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 60 ml slatkog vrhnja
- 3 mlada luka
- 100 g brokule (ili zelenog povrća po želji)
- 5 – 6 cherry rajčica
- 100 g Grana Padano sira, naribanog
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
U zdjeli dobro pomiješaj jaja, slatko vrhnje i sol. Miješaj ih dok ne dobiješ glatku i homogenu smjesu.
Mladi luk očisti i nareži na kolutiće. Brokulu nareži na manje komade, a rajčice prepolovi.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Odaberi tavu koja može ići i u pećnicu i u njoj zagrij maslinovo ulje pa na njemu pirjaj mladi luk i brokulu. Kad povrće omekša, prelij ga pripremljenom smjesom od jaja.
Sve peci nad srednje jakom vatrom dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa makni s vatre. Po jajima rasporedi naribani Grana Padano sir i polovice rajčica. Ubaci tavu u zagrijanu pećnicu i peci narednih desetak minuta ili dok jaja nisu potpuno pečena.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro.