Ova brza frittata je idealna opcija za dane kad vam se ne da dugo biti u kuhinji
Sastojci:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 60 ml slatkog vrhnja
- 3 mlada luka
- 100 g brokule (ili zelenog povrća po želji)
- 5 – 6 cherry rajčica
- 100 g Grana Padano sira, naribanog
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
U zdjeli dobro pomiješaj jaja, slatko vrhnje i sol. Miješaj ih dok ne dobiješ glatku i homogenu smjesu.
Mladi luk očisti i nareži na kolutiće. Brokulu nareži na manje komade, a rajčice prepolovi.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Odaberi tavu koja može ići i u pećnicu i u njoj zagrij maslinovo ulje pa na njemu pirjaj mladi luk i brokulu. Kad povrće omekša, prelij ga pripremljenom smjesom od jaja.
Sve peci nad srednje jakom vatrom dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa makni s vatre. Po jajima rasporedi naribani Grana Padano sir i polovice rajčica. Ubaci tavu u zagrijanu pećnicu i peci narednih desetak minuta ili dok jaja nisu potpuno pečena.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.