Prvi 4337 pregleda 11. lipnja 2024.

Sprema se u tren oka: Frittata s povrćem i sirom

Canva

Ova brza frittata je idealna opcija za dane kad vam se ne da dugo biti u kuhinji

Sastojci:

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 3 mlada luka
  • 100 g brokule (ili zelenog povrća po želji)
  • 5 – 6 cherry rajčica 
  • 100 g Grana Padano sira, naribanog
  • 2 žlice maslinovog ulja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephanie Lau (@stephh_lau)

Priprema:

U zdjeli dobro pomiješaj jaja, slatko vrhnje i sol. Miješaj ih dok ne dobiješ glatku i homogenu smjesu.

Mladi luk očisti i nareži na kolutiće. Brokulu nareži na manje komade, a rajčice prepolovi.

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Odaberi tavu koja može ići i u pećnicu i u njoj zagrij maslinovo ulje pa na njemu pirjaj mladi luk i brokulu. Kad povrće omekša, prelij ga pripremljenom smjesom od jaja.

Sve peci nad srednje jakom vatrom dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa makni s vatre. Po jajima rasporedi naribani Grana Padano sir i polovice rajčica. Ubaci tavu u zagrijanu pećnicu i peci narednih desetak minuta ili dok jaja nisu potpuno pečena.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro.

 

Tvoja reakcija?