Stručnjaci otkrili: 'Parovi koji objavljuju fotke su nesretniji'

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Smatraju da parovi koji se suzdržavaju od objave zajedničkih fotografija su 128% sretniji od onih koji ih stalno objavljuju.
Vidi originalni članak

Nedavna studija je pokazala, pomalo neočekivano, da parovi koji često objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama su zapravo nesretni, piše Her.

Istraživanje je proveo Shotkit na 2000 parova između 18 i 50 godina kako bi se utvrdile njihove navike i sreća na društvenim mrežama. Parove su ispitivali o njihovim komunikacijskim vještinama, povjerenju i intimnosti. 

Studija je otkrila da parovi koji podijele tri ili više fotografije na društvenim mrežama unutar tjedan dana su 128% nesretniji od onih koji svoje veze drže privatnima. Također je pokazala da 52% ispitanih parova dijeli slike veza tri puta tjedno, 24% dijeli slike povremeno, a 8% ispitanika o svojoj vezi ništa ne objavljuje na online.

Glavni razlozi onih koji ne objavljuju zajedničke trenutke želju za privatnošću, nelagodnost i činjenicu da ne provode puno vremena online.

Zanimljiv rezultat je i taj da se samo 10% parova koji redovno objavljuje fotke smatra sretnim u vezi. Njih 46% koji rijetko objavljuje fotke se smatra dosta sretnima u vezi.

Gledajući na razlike u godinama, više fotografija objavljuju stariji milenijalci nego oni pripadnici Generacije Z. 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr