Super prilog ili vikend snack: Popečci od krumpira!
Ove popečke napravit ćete u taj čas, a mogu vam biti ili super prilog ili zaseban snack za gledanje filmova za vikend. Evo što vam sve od sastojaka treba i kako ih pripremiti:
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 žličica soli
- 3 velika jaja
- 2 žlice krušnih mrvica
- 75 g svježeg sira
- 60 ml biljnog ulja
Priprema:
1. U veliku zdjelu stavite krumpir s dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuhajte ga dok krumpir ne omekša, 35-40 minuta.
2. Procijedite krumpir i ogulite ga kad se malo ohladi. Potom krumpir zgnječite, dodajte jaja i žličicu soli te umijesite tijesto. Dodajte i krušne mrvice i svježi sir ta miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
3. Od smjese krumpira napravite kuglice (promjera oko 5 cm) te ih lagano stisnite kako biste dobili oblik popečaka.
4. U dubokoj tavi zagrijte ulje. U vruće ulje stavite popečke i pržite ih do zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta. Izvadite ih i stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Uživajte!
A za još ovakvih slasnih recepata posjetite Miss Gastro.