Sutra ponovno pomičemo sat i spavamo sat vremena kraće

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Iako se već neko vrijeme najavljuje kako će u zemljama Europske Unije biti ukinuto zimsko i ljetno računanje vremena, do toga još uvijek nije došlo. Stoga u noći sa subote na nedjelju ponovno pomičemo kazaljke sat vremena unaprijed, što znači da spavamo sat vremena kraće ove noći
Vidi originalni članak

U nedjelju tako započinje ljetno računanje vremena, a vrijeme se pomiče za jedan sat unaprijed, sa dva na tri, javlja 24sata. 

Mnogo se govorilo o tome kako će ove nedjelje ljudi u zemljama EU posljednji put pomicati sat, to je ipak otišlo 'na čekanje'. 

"Ovo nije zadnje pomicanje sata, jer propis Europske Unije kojim se planiralo ukidanje takve prakse nikad nije donesen. Također, nije izgledno da će biti donesen u doglednom razdoblju", objasnili su za 24sata stručnjaci iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Zbog nemogućnosti dogovora zemalja unutar Europske Unije oko ujednačavanja standardnog vremena među susjednim državama, i dalje ćemo, barem u narednih nekoliko godina, pomicati sad unazad pa unaprijed kako nam budu dolazili zima, odnosno ljeto. 

Do kad? To još nitko sa sigurnošću ne zna. A za više informacija o ovoj temi posjetite portal 24sata.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr