Sve što trebaš znati o tekmi Hrvatska - Engleska!

Skupili smo sve bitne informacije za danas
Vidi originalni članak

Večerašnja tekma protiv arogantnih Engleza, od velikog je značaja. Od SP 1998., kada smo završili na trećem mjestu, nismo prošli u grupnu fazu na svjetskom prvenstvu.  Ukoliko večeras pobijedimo, ovo će biti najveći uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. 

Kada će se održati tekma Hrvatska - Engleska

Hrvatska će igrati protiv Engleza na Luzhniki stadionu, u srijedu 11. srpnja.

U koliko sati počinje tekma? 

Standardno, u 20 sati. 

via GIPHY

Kakav će dres Hrvatska nositi za polufinalu, a u kojem će se pojaviti Englezi?

Hrvatski će nogometaši istrčati na travnjak u crnoj-plavoj garnituri, što će našoj reprezentaciji biti četvrta utakmica zaredom u Rusiji u kojoj će nastupiti u gostujućem dresu, dok će Englezi igrati u bijelom dresu.

Tko je tko u hrvatskoj repki?

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo).

Braniči: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Besiktas), Ivan Strinic (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen) -Car (Red Bull Salzburg).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka).

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perisic (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht).

Tko je tko u engleskoj repki?

England

Vratari: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Braniči: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City), Phil Jones (Manchester United), Harry Maguire (Leicester), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Manchester City), Ashley Young (Manchester United)

Vezni igrači: Dele Alli (Tottenham), Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Napadači: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal)

 

Kako je Hrvatska došla do polufinala?


Hrvatska je jedna od onih reprezentacija koja je poznata po tome da ima velik potencijal. Njezin performans tijekom grupne faze bio je lekcija o tome kako se ovaj sport treba igrati. Hrvati su s lakoćom pobijedili u tekmama protiv Nigerije i Islanda, dok je njihova demontaža Argentine bila toliko brutalna da vjerojatno nije trebala biti emitirana prije 10 navečer.

No, igra naše reprezentacije nije uvijek bila u knockout fazi. Oko Danaca i Rusa su se potrudili skroz do penala.

Što se dogodilo posljednji put kad smo igrali protiv Engleza?

Od 2000. Englezi se suočavaju se s Hrvatskom u čak pet natjecateljskih utakmica, osvojivši tri i izgubivši dvije.

 

Kojih igrača se trebamo paziti?

Iako se u utakmici sa Švedskom nije previše istaknuo, engleski kapetan Harry Kane još se otvoreno bori za zlato. Dokazano je ubojit na penalima, prava prijetnja engleske postave, i pokazao je da može zadržati hladnu glavu unatoč duploj odgovornosti koju ima kao kapetan i kao glavna prijetnja za naš gol.

S naše strane, Luka Modrić je igrač koji djeluje kao da se rodio s loptom pod nogama i ima urođeno znanje o tome što da s njom radi. Modrić je jedan od najboljih veznih igrača svoje generacije i sigurni smo da će tu titulu nastojati opravdati!

via GIPHY

S kime bi se pobjednik mogao susresti u finalu?

Pobjednik današnje utakmice u finalu će se suočiti s Francuskom.

U jučerašnjoj utakmici, drugoj utakmici polufinala, Francuska je pobijedila Belgiju 1:0.

Finale će se igrati u nedjelju 15.7. u 17 sati.

 

Što će se dogoditi ako Hrvatska izgubi?

U slučaju da danas izgubimo, igramo utakmicu za treće mjesto s Belgijom.

Borba za broncu će se održati u subotu 14.7. u 16 sati.

 

Sretno nam!!!

 

 

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima. 

Donosimo ti ekskluzivan intervju sa Stokom i LayZ-em povodom snimanja navijačkog hita 'Moja Croatia'. Ako i ti želiš imati originalnu majicu iz spota navijačke himne, kupi ih na ŽUTI KLIK. Cijena majice je 120 kuna. 

A tu su i naše ljepotice - Two Crazy Beauties koje ti tajne pravog i iskrenog prijateljstva. Dennis Domian, TheSikrt i Bruno Lukić govore o onim svakodnevnim brigama i temama koje muče svakog od nas, a neki YouTuberi otkrivaju najcringe situacije u kojima su se pronašli. 

U seks vodiču za tinejdžere pročitaj sve što trebaš znati o prvom seksu, a u rubrici 'Zavoli svoje tijelo' doznaj kako s dozom samopouzdanja uskočiti u kupaći kostim i pobjeći na plažu. S obzirom da je razdoblje koncerata i festivala, obratili smo pažnju i na droge koje ti mogu uništiti život u nekoliko sekundi. 

Tu su i dva modna izloga s top odjevnim predmetima koje moraš imati ovo ljeto, zastrašujuća horor priča i 'game time' za sve one koji obožavaju videoigre. 

I ovaj broj JoomBoos magazina dolazi u dvije različite naslovnice, te super poklonom - originalnim tetovažama kakve imaju naši YouTuberi. Izaberi između tetovaže strijele i palme i budi cool ovo ljeto. 

 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr