Ova novogodišnja torta je veliki hit. Evo recepta!
Božić nam dolazi, pa tako nas na svakom koraku okružuje poseban blagdanski ugođaj. Toplina ogrjeva, smijeh s obiteljskih druženja, miris i okus savršenih kolača koji se tope u ustima. Jedan takav kolač smo pronašli na Miss7, a o njemu govore svi! Evo kako ga i vi možete pripremiti tijekom nadolazećih dana.
Sastojci:
- 2 jaja
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 g maslaca
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za kremu:
- 200 g kompota od breskvi
- 400 ml mlijeka
- 10 g vanilin šećera
- 1 žumance
- 3 žlice šećera
- 4 žlice kukuruznog škroba
- 200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
- Usitnjeni bademi
Ovo je video pripreme:
Priprema:
U zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje pa dobro promiješajte pjenjačom. U smjesu dodajte maslac i sve zajedno umiješajte. Nakon ova dva koraka dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto, pišre Miss7.
Odvojite dio tijesta, napravite kuglu, omotajte je prozirnom folijom pa kuglu stavite u zamrzivač na 20 minuta. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodajte četiri žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajtej usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.
Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 - 200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.