Prvi 11175 pregleda 21. prosinca 2022.

Ova novogodišnja torta je veliki hit. Evo recepta!

youtubescreenshot/Canva

Ukusni kolača, čije su glavne zvijezde breskve, postao je veliki hit na društvenim mrežama. Priprema nije zahtjevna, a mogu ga napraviti i oni koji misle da im priprema kolača ne ide od ruku. U samo nekoliko koraka pripremite mekanu i sočnu slasticu.

Božić nam dolazi, pa tako nas na svakom koraku okružuje poseban blagdanski ugođaj. Toplina ogrjeva, smijeh s obiteljskih druženja, miris i okus savršenih kolača koji se tope u ustima. Jedan takav kolač smo pronašli na Miss7, a o njemu govore svi! Evo kako ga i vi možete pripremiti tijekom nadolazećih dana.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za kremu:

  • 200 g kompota od breskvi
  • 400 ml mlijeka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice kukuruznog škroba
  • 200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
  • Usitnjeni bademi

Ovo je video pripreme:

Priprema: 

U zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje pa dobro promiješajte pjenjačom. U smjesu dodajte maslac i sve zajedno umiješajte. Nakon ova dva koraka dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto, pišre Miss7.

Odvojite dio tijesta, napravite kuglu, omotajte je prozirnom folijom pa kuglu stavite u zamrzivač na 20 minuta. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.

Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodajte četiri žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajtej usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.

Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 - 200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aleks

    Autorica recepta je vjerojatno zaboravila napisati da se krema treba malo skuhati, prije nego se stavi na tijesto. Pa, eto čisto da uzmete u obzir. Nadam se da nisam uvrijedila autoricu 😘 Moja " tekuća " torta "😅 se upravo ... prikaži još!