Ukusni kolača, čije su glavne zvijezde breskve, postao je veliki hit na društvenim mrežama. Priprema nije zahtjevna, a mogu ga napraviti i oni koji misle da im priprema kolača ne ide od ruku. U samo nekoliko koraka pripremite mekanu i sočnu slasticu.
Božić nam dolazi, pa tako nas na svakom koraku okružuje poseban blagdanski ugođaj. Toplina ogrjeva, smijeh s obiteljskih druženja, miris i okus savršenih kolača koji se tope u ustima. Jedan takav kolač smo pronašli na Miss7, a o njemu govore svi! Evo kako ga i vi možete pripremiti tijekom nadolazećih dana.
Sastojci:
- 2 jaja
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 g maslaca
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za kremu:
- 200 g kompota od breskvi
- 400 ml mlijeka
- 10 g vanilin šećera
- 1 žumance
- 3 žlice šećera
- 4 žlice kukuruznog škroba
- 200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
- Usitnjeni bademi
Ovo je video pripreme:
Priprema:
U zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje pa dobro promiješajte pjenjačom. U smjesu dodajte maslac i sve zajedno umiješajte. Nakon ova dva koraka dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto, pišre Miss7.
Odvojite dio tijesta, napravite kuglu, omotajte je prozirnom folijom pa kuglu stavite u zamrzivač na 20 minuta. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodajte četiri žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajtej usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.
Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 - 200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Aleks
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.