Tajna najbolje kajgane krije se u ovom jednom sastojku
Jaja su jedna od najčešćih namirnica za doručak. To uopće ne čudi s obzirom na nebrojene načine na koje se jaja mogu pripremiti. Od kuhanih jaja pa sve do kajgane. Upravo je kajgana tema ovog članka jer, čini se, mnogi muku muče s njenom teksturom koja ubrzo postane previše žilava.
Rješenje za taj problem otkrio je chef Kenji Lopez-Alt, a tajna je u samo jednom sastojku - škrobu! To može biti kukuruzni, krumpirov ili tapioca škrob s kojim će svaka kajgana biti prozračna i meka kao oblak, piše Miss7. Recept slijedi u nastavku, a na vama je samo da se bacite na pripremu.
Sastojci:
- 2 žličice škroba
- 1 ½ žličice vode
- 50 g maslaca
- 4 jaja
- sol
Priprema:
Dvije žličice škroba umutite s 1 ½ žličice vode u glatku smjesu bez grudica. Dodajte polovicu maslaca (25 g) te jaja i sol i sastojke umutite u jednoličnu smjesu. Zagrijte žlicu vode na tavi s neprianjajućim dnom na srednje visokoj temperaturi dok na dnu ne ostane nekoliko kapljica vode.
Odmah dodajte preostalih 25 g maslaca i kružim pokretima zagrijavajte tavu 10-ak sekundi dok se maslac ne otopi, ali pripazite da maslac ne potamni. Dodajte smjesu s jajima i lagano ih miješajte lopaticom dok se ne ispeku (otprilike minutu do dvije).
I to je to, uživajte u svojoj savršenoj kajgani!